Arkitektur fra AmerLog


De fleste af de bjælkehuse som vi har opført her i Danmark har i form og indretning hentet en del inspiration i amerikansk byggestil. AmerLog bjælkehuset gør op med typehus-tankegangen således, at hvert enkelt bjælkehus er individuelt udviklet og tilpasset til kundernes ønsker og behov efter princippet ” intet er umuligt – alt kan lade sig gøre”. For at kunne vurdere de muligheder og løsninger som vi kan tilbyde, er det et absolut ”must”, at man som kommende bygherre enten benytter sig af vort tilbud i forbindelse med åbent hus arrangementer eller, at man kontakter os med henblik på en privat og personlig fremvisning. Helt diskret og helt uforbindende - naturligvis. Vi sætter en ære i, at være i dialog med kommende husejere på et meget tidligt tidspunkt i forløbet. Vi tager gerne med ud og ser på grunden sammen med bygherre. Først herefter kan vi udvikle det projektforslag, som gerne skal ende ud i et projekt, som passer såvel til den enkelte grund og de ønsker kunderne måtte have til indretning m.v. For os er det vigtigt at det enkelte hus udvikles i meget tæt samarbejde og i løbende dialog med vore kunder. Dialog skaber nytænkning og nytænkning skaber synergi. Vi har vores egen og kompetente tegnestue som sammen med vor salgsafdeling står klar til at servicere potentielt kommende bjælkehusejere. Vi udarbejder således gerne et uforbindende projektforslag herunder oplysninger om pris og vilkår. De bjælkehuse, som vi viser her på hjemmesiden, er blot et lille udpluk af de mere end 400 huse som er opført i Danmark.
MATERIALEVALG

Hvornår bliver et træhus til et bjælkehus ?

Vores svar herpå er, at et træhus med vandret liggende planker først bliver til et ægte bjælkehus når bjælkerne når en vis dimension.

Vore kraftige bjælker er ca. 18,5 x 14 cm og kan leveres i 3 forskellige træsorter:

Douglas Fir: (Douglas gran) er hverken fyr eller gran men helt sin egen art. Træet udmærker sig ved meget stor kerneandel og dermed lang indbygget holdbarhed. En stærk og formstabil træsort, som tåler belastning og derfor også kan bruges som bærende elementer i konstruktioner. Træet har en flot gul/rødlig farve.

White Pine: Amerikansk fyrretræ som minder om skandinavisk skovfyr. I de bjergområder af Nordamerika hvor AmerLog henter dette træ, er der sådanne vækstbetingelser, at træerne vokser tilpas langsomt og ret til at kernen får en hårdhed og stabilitet der gør træsorten velegnet til bjælkehuse. Træet har en flot næsten helt hvid farve (deraf navnet White-Pine).

Western Red Cedar:
(Cedertræ). Har fantastiske egenskaber når det gælder holdbarhed. Træet er selvimprægnerende derved, at træets naturlige indhold af olier og harpiksholdige stoffer er så højt, at et hus i Cedertræ kan stå uden nogen form for behandling. Ubehandlet Cedertræ bliver dog gråt med tiden hvorfor de fleste alligevel nok vil vælge en form for pigmenteret overfladebehandling. Cedertræ er forholdsvist dyrt i anskaffelse.  

Udover bjælkerne er også de øvrige materialer af store betydning for vor opfattelse selve rummet.

Hos AmerLog sætter vi pris på kvalitet således, at vi i valget af materialer ser på formål og kvalitet først og herefter pris.

Den standard, som vi anvender som et udgangspunkt for vore huse, er således i nøje overensstemmelse med et krav om, at vi vil levere i en ordentligt kvalitet både når det gælder synlige og usynlige byggematerialer.

Har man egne ønsker til indbygning af alternative materialer kan det altid lade sig gøre at foretage et tilvalg herom.


Amerlog Aps
Langgade 52, Feldborg
DK-7540 Haderup
Tel. +45 9745 4044
Fax +45 9745 4480
E-mail: info@amerlog.dk

Kontaktpersoner